Grethe Rønning

Tittel på workshop/kurs:

Fredag: Introduksjon til Tantra

Søndag: Hva har sex og orgasmer med spiritualitet å gjøre?

Workshop 1: Introduksjon til tantra

Hva er egentlig tantra? Hvilken relevans har denne over 5000 år gamle esoteriske tradisjonen for oss moderne vestlige mennesker i dag?
Jeg inviterer til et lite historisk overblikk frem til dagens Tantra som utforskes og forståes på mange måter og nivåer. Jeg vil også presentere et moderne vestlig syn og orienteringskart for Tantra slik det er praktisert og formidlet på Tigerens Rede, Taktsang Denmark. Her er den tibetanske buddhistiske tradisjonen oversatt og fornyet til en dynamisk retning hvor sex, kjærlighet og spiritualitet er frigjort fra gamle trossetninger og dogmer.

Hvorfor bør du være med på denne workshopen? 

Få et lite overblikk over hva Tantra er. Øke både din bevissthet og kontakt til deg selv og din vitale livskraft.

 

Workshop 2: Hva har sex og orgasmer med spiritualitet å gjøre?

Hvordan kan sex og meditasjon befrukte hverandre?
Hvordan kan orgasmer bli en visdomskilde?
Sunn og nærende seksualitet er noe alle gjerne vil ha i sitt liv. Sex som virkelig nærer er en motvekt til stress, pornoavhengighet, bekymringer og konflikter i våre relasjoner. Tantra handler blant annet om å komme i prosess og knytte den seksuelle impuls inn i bevissthetens våkne oppmerksomhet. Det gir helt andre strømninger i kroppen enn om seksualiteten er fanget i automatiserte adferdsmønstre. Her skal vi utforske hvordan kropp mot kropp, hjerte mot hjerte og sjel mot sjel kan befrukte hverandre og åpne for meditative tilstander av høyere bevissthet og utvidet kjærlighetsfølelser.

Hvorfor bør du være med på denne workshopen? 
Konkret erfaring til nærende og ærlig kontakt med kropp, lyst, kraft og kjærlighet.

Hvordan gjennomføres workshopen?
Kort innledende foredrag, øvelse, pust, meditasjon og bevegelse, avsluttende
samtaler/spørsmål.

Hvordan gjennomføres workshopen?

Innledende kort
foredrag, åpning for spørsmål og dialog. Øvelser og deling i par, grupper eller plenum.

Om Grethe

Grethe Rønning, Tigerekspressen i Norge.

Jeg har alltid hatt en lengsel i meg, en lengsel etter noe mer, noe dypere, noe høyere, noe sannere, en tørst etter kontakt som virkelig berører. Først ble jeg Gestalt-terapeut, så videreutdannet jeg meg innenfor kropp og traumer og parterapi.  Når vi rundet 2000 begynte jeg med meditasjon og deretter Tantra inspirert av ulike lærere og tradisjoner. Det har vært en konfronterende og frydefull reise! For mange handler Tantra om sex, men Tantra favner egentlig hele livet og for meg er Tantra en holdning og en livsvei mot frihet og helhet. Siden 2011 har jeg vært elev av Anne Sophie Jørgensen, spirituel leder av Tigerens Rede, Taktsang Denmark, et moderne vestlig meditasjonssenter hvor tantra er undervist i over 20 år. Tigerekspressen er et samarbeid mellom flere kursholdere som har mange års erfaring med å arbeide med spiritualitet, energi og prosess, og hvor alle har til felles at de følger undervisningen ved Tigerens Rede.